Roolipeli: Twist and Turn

Mika Metsätähden Twist and Turn eli tuttavallisemmin TNT on yksinkertainen, mihin vain taipuva roolipelisysteemi. Tämä uunituore, suomenkielinen pelikirja on suunnattu erityisesti aloittaville roolipelaajille.

Twist and Turn on yleiskäyttöinen roolipeli, eli se ei sijoitu mihinkään tiettyyn maailmaan, vaan sellaisella voi tehdä juuri sellaisia seikkailuja kuin haluaa. Twist and Turn kehitetty lisäksi sillä ajatuksella, että pelaajien ei tarvitse muistaa monia sääntöjä tai tehdä laskutoimituksia, jotta peli sujuisi. Useimmat roolipelit käyttävät erilaisia noppia tilanteiden ratkaisemiseksi. TNT:tä pelataan tavallisilla pelikorteilla, eivätkä numerot ole kovin suuressa roolissa.

Yhteistyöprojektin tarkoitus oli auttaa julkaisemaan kirja tässä Ropeconissa ja saada se näkyville. Siihen on nyt päästy – mutta miten tästä eteenpäin?

Parhaiten uusi roolipeli osoittaa paikkansa sillä, että se päätyy laajaan käyttöön. Erityisen hyvä peli poikii lisää uusia pelejä. Tätä varten säännöistä julkaistaan varmaankin jonkinlainen tiivistetty pikaversio, joka sopii pelin esittelyyn ja kokeilemiseen.

Digitaalinen versio on myynnissä osoitteessa https://twist-and-turn.itch.io/. Lisäksi pelistä löytyy valmishahmot ym. pelimateriaalia. Pelistä on ilmaiseksi jaossa pikaversio osoitteessa: https://twist-and-turn.itch.io/tnt-pika.
Twist and Turn -pöytäroolipeli julkaistiin Ropeconissa heinäkuussa 2022. Peli sai mukavasti huomiota ja sitä esiteltiin mm. näytöspelissä Noppatuurin kanssa. Tällä hetkellä kirjaa on saatavilla ainakin Fantasiapeleissä ja Puolenkuun peleissä.