Alfacon

Alfacon on vuosittain järjestettävä suomalaisen pöytäroolipeliskenen kohtaamispaikka, kaikenlaisten ideoiden sulatusuuni ja tulevaisuuden keksintöjen terävöittämisen paras hiomakivi. Alfacon on kaikille pöytäroolipelaamisen kehittämisestä kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma, jonka on tarkoitus antaa ajateltavaa ja työkaluja, sekä edesauttaa verkostoitumista. Alfacon järjestetään yhteistyössä Otavan Opiston kanssa.

Alfacon on SRS:n oma projekti, jonka pääjärjestäjät valitsee entisten pääjärjestäjien konklaavi ja valinnan hyväksyy Suomen roolipeliseura ry:n hallitus.

Vuonna 2021 Alfaconin pääjärjestäjiksi valittiin Tanja Kuusniemi, Sami Kyllönen ja Pekka Hänninen. Lisää tietoa Alfaconista löydät osoitteesta Alfacon.fi.

Kuvassa ihmisiä hassuissa asennoissa kesken improharjoituksen

Menneet Alfaconit:

  • Alfacon 2020 teemana oli “Augmentoidut pelit” ja se järjestettiin 14.2.-16.2.2020 Otavan Opistolla, pääjärjestäjinään Pekka Hänninen ja Petri Leinonen.
  • Alfacon 2019 teemana oli “Roolipelaamisen tuhannet kasvot” ja se järjestettiin 15.-17.2. 2019 Otavan Opistolla, pääjärjestäjinään Tanja Lehto ja Ola Repo
  • Alfacon 2018 teemana oli “Skene 2020” ja se järjestettiin 16.-18.2.2018 Otavan Opistolla pääjärjestäjinään Nuppu Soanjärvi ja Arttu Hanska.
  • Ensimmäinen Alfacon järjestettiin 2016.
Kuvassa ihmisiä Alfaconin avajaisissa Otavan Opiston pääsalissa.