Materiaalia

Täällä voit selata erilaista materiaalia, jota SRS ja sen projektit ovat tuottaneet. Lisää tietoa materiaaliin liittyen voit tiedustella hallitukselta.

Aloita roolipelaaminen! on SRS:n verkkosivuille koottu tietopaketti aloittelevalle pöytäroolipelaajalle. Se sisältää vinkkejä pelinjohtamiseen ja netin yli etäyhteyksin pelaamiseen.

Con-pelinjohtaminen sisältää Conipelinjohtaminen -kurssin materiaalit, jotka sopivat tueksi lyhyitä oneshot-pelejä vetäville pelinjohtajille erityisesti Ropeconin kaltaisissa tapahtumissa. 2022.

Rennon roolipelaamisen työpaja Näin pidät pöytäroolipelaamisesta työpajamuotoisen kurssin toisella asteella! 2018, materiaalit päivitetty 2022.

Roolipelaaminen harrastuksena esittely (PDF) Roolipeliharrastuksen yleisesittely diashow, joka keskittyy erityisesti pöytäroolipelaamisen esittelyyn. 2022.

Roolipelikansio – johdatus pöytäroolipelaamiseen on Reija Karvosen kirjoittama ja Joni Heinosen taittama ja kuvittama opas pöytäroolipelaamiseen. Opas on tarkoitettu erittyisesti uusille pelinjohtajille ja roolipelikerhon perustamista suunnitteleville esimerkiksi kirjastoissa tai nuorisotyössä. 2019.

Turvamekaniikkoja ohjeineen suomeksi (PDF) Ruska Soanjärven koostama lyhennelmä suomenkielisistä turvamekaniikkaohjeista pöytäroolipeleihin, erityisesti tähän on kerätty oneshot-peleihin sopivia mekaniikkoja.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman laatiminen roolipeliyhdistykselle (pdf)
Mirka Oinoselle tekemä opas roolipeliyhdistyksille. 2022.