Rennon roolipelaamisen työpaja

Rennon roolipelaamisen työpaja-kurssin toteutti Kuhmoisten yhtenäiskoulun lukiossa Jämsänseudun seutuviikolla syksyllä 2018 Sami Kyllönen.

Projektin tavoite oli esitellä roolipelaamista nuorille toisen asteen opetukseen sopivassa kurssimuodossa. Oppimissuunnitelman kannalta kurssilla oli tarkoitus oppia tarinankerronta-, improvisaatio- ja vuorovaikutustaitoja. Piilotavoite oli uusien pelinjohtajien kouluttaminen.

Projektissa toteutettiin toisen asteen opiskelijoille sopiva roolipelaamisen työpajamuotoinen intensiivikurssi ja laadittiin siitä ohje josta on hyötyä niille, jotka haluavat toteuttaa vastaavan kurssin itse myöhemmin. Ohje lähetettiin Keski-Suomen StarT-festivaaleille hyvien käytänteiden sarjaan, jossa se palkittiin parhaana.

Huomioita: Toisen asteen opiskelijat eivät malta tutustua materiaaleihin, vaan pelaamaan pitäisi päästä hyvin nopeasti. Erittäin pelkistetyt suomenkieliset säännöt ja yksinkertaiset valmiit seikkailut toimivat parhaiten. Keskimäärin nuoret viihtyivät kurssilla ja innostuivat vuorovaikutteisesta tarinankerronnasta. Uusia roolipeliharrastajia ei kurssi ainakaan heti tuonut.

Kurssimateriaaleja: